Сполучливата мусака на Баба

26/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф87023925934
"Когато баба готви, грешка няма - ето го и поредното вкусно доказателство "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • праз - 2 стръка, само бялата част
  • картофи - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства от външните листа и се нарязва на ситно. Задушава е в половин кафена чаша олио до омекване, добавя се червеният пипер и нарязаните на дребни кубчета картофи, като се разбърква периодично, докато картофите поомекнат.

В намазана с олио тавичка се слага половината от нарязаното на ситно кисело зеле, разстила се равномерно, отгоре се слага сместа от задушените картофи и праз, поръсва се със смлян черен пипер.

Най-отгоре се разпределя другата половина от нарязаното кисело зеле, отново се поръсва с черен пипер и се добавя останалото олио. Залива се със зелевия сок и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор.

За заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете.

Пече се до образуването на златисто-кафява коричка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар