Печен чиизкейк с тиква

26/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 655
  • Преглеждания за месеца638
  • Преглеждания за седмицата215
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема сиренето, яйцата и маслото трябва да се извадят предварително от хладилника и да постоят поне час за да бъдат на стайна температура.

Тиквата се обелва и почиства от семките. Вари се до пълно омекване. Пасира се до получаване на пюре.

Бисквитите се смилат с блендер. Ако нямате, може да се натрошат и в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити се добавят какаото и омекналото масло. Омесват се с ръце до получаване на маслени трохи. Трохите се разпределят равномерно по дъното на форма за торта, като се притискат с ръце.

Крема сиренето се разбива с миксер. Добавя се пудрата захар и отново се разбива. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят и яйцата. Накрая се добавя ванилията.

Към тази смес се добавя и пюрето от тиква. Разбърква се внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху блата от бисквитите и маслото.

Чийзкейкът с тиква се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не се изважда от фурната. Фурната се изключва и открехва леко.

Изважда се, когато е напълно изстинал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар