Медена печена тиква

26/11/2018
"Най-вкусната част е, че от медената печена тиква се хапва направо така - с лъжичка и от тавата "
Приготвяне5 мин.
Готвене90 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • мед - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разрязва на 2 равни части по дължина. Изчистват се семките.

Намазва се цялата тиква с мед. Повече се маже в образувалата се купичка.

Тиквата се слага в тавичка. В тавичката се сипва водата. Тиквата се покрива с фолио и се слага да се пече.

Малко преди да се изкара от фурната, се маха фолиото, за да се запече тиквата.

Когато печената тиква е готова, отново се поръсва с мед.

Гребе се с лъжичка направо от кората.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар