Начин на приготвяне
Измиваме морковите, белим и настъргваме на едро ренде. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Разтапяме маслото и слагаме нарязан ситно лук и малко гореща вода, за да се задуши. Прибавяме и настърганите моркови. Задушаваме, докато останат на мазнина и започнат да се запържват.
Тогава ръсваме черен пипер на вкус и брашно ( 1 - 2 ч.л. ). Разбъркваме и наливаме топла вода 3-4 ч.ч., като продължаваме разбъркването. Като налеем водата, оставяме супата да се вари и прибавяме по време на варенето нарязан ситно зелен магданоз и пилешки бульон.
Варим приблизително 10-15 минути , опитваме дали са сварени зеленчуците. Готовата супа застройваме с разбити жълтък с кисело мляко и няколко кристалчета лимонена киселина.