Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките и ги настъргваме на ситно. С ръце изстискваме максимално сока.
Към настърганите тиквички добавяме солта, яйцата, олиото и бакпулвера.
Разбъркваме и изсипваме сместа в голяма правоъгълна тава, която предварително сме покрили с хартия за печене. Заравняваме.
Печем на 200 °C около 25 минути.
Оставяме така блатът да се стегне за 24 часа.
На другия ден смесваме изварата, цеденото мляко и солта.
С тази плънка намазваме тиквения блат и внимателно го навиваме на руло от тиквички.
Прехвърляме готовото икономично и диетично руло с тиквичи в подходяща чиния и го поръсваме с пресен копър.
Сервираме кето рулото с тиквички.