Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Домашно руло (блат за торта)

Домашно руло (блат за торта)

Mira SimeonovaMira Simeonova
Новак
258
Домашно руло (блат за торта)
Снимка: Mira Simeonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Приготвянето на всяка торта започва с изпичането на блатовете, затова ви показваме тази изпитана рецепта за домашен блат за торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1
  • За намазване
  • шоколад - [по желание сладко
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко се разбърква като тесто за кекс.

Готово тесто се изсипва върху хартия за печене, леко подмазана с олио.

Разпределя се горе-долу да е на еднаква дебелина. Пече се на 180-200 градуса до златисто. Блатът може да проверите с клечка за зъби дали е готов.

След като се изпече, се слага между 2 навлажнени кърпи, за да изстине.

Махаме горната кърпа и мажем с течен шоколад или сладко по желание.

навиваме с помощта на долната кърпа на руло и поръсва е обилно с пудра захар.

Приятен Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: