Начин на приготвяне
Киселото мляко разбиваме с щипка сол, сода (1/2 к.л.) и бакпулвер (1 ч.л.). Като шупне млякото, прибавяме яйца (4 бр.) и разбъркваме добре.
Разгъваме корите за баница. Всяка кора намазваме с олио. Прегъваме на две и намазваме с четка от сместа с мляко и яйца.
Поръсваме с натрошено сирене и сгъваме да се образува квадрат. Така приготвяме всички банички.
Подреждаме в голяма тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Към останалите яйца и кисело мляко от плънката, наливаме 2-3 с.л. олио и намазваме отгоре всяка баничка с четка.
Поставяме и парченца краве масло. Наливаме между баничките малко вода и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.
Може преди да извадим баничките от фурната, да ги намажем с малко вода и да ги оставим в горещата фурна за минута. Стават по-мекички.