Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с мармалад и орехи

Курабийки с мармалад и орехи

Курабийки с мармалад и орехи
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"А има ли нещо по-хубаво от това да седнете с приятели на сладки приказки и курабийки с мармалад и орехи"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • жълтъци - 1 бр пресен
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 450 г приблизително
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • белтъци - 1 бр.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • орехи - 1 к.ч. ситно смлени
  • захар - 3 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКА
  • мармалад - ябълков (от този на килограм)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото яйце и жълтъка разбиваме с пудра захар (1 ч.ч.). Киселото мляко смесваме с бакпулвер (1 ч.л.) и сода за хляб (1 ч.л.). Разбъркваме и сипваме при яйчената смес. Прибавяме и разтопена и охладена мас (1 ч.ч.), ванилия (1 пакетче) и брашно, колкото е необходимо, за гладко, нелепнещо тесто.

Завиваме тестото и оставяме за 15 минути на стайна температура, а после правим малки топчета, които леко издължаваме елипсовидно, притискаме с длани и слагаме парченце от ябълковия мармалад. Прегъваме, така че мармаладът да е вътре в бисквитката за плънка.

Притискаме крайчетата. Подреждаме готовите бисквитки в тава върху, намазана с мазнина хартия за печене.

Когато приготвим и оформим всички курабийки, намазваме отгоре всяка с разбит белтък и поръсваме със смесени смлени орехи и кристална захар. Печем на 170 градуса загрята фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: