Начин на приготвяне
С продуктите, престояли на стайна температура, се прави тесто.
С миксер разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете едно след друго двете яйца и един жълтък. Сипете и лимоновите стърготини, разбъркайте и сипете към брашното, пресято с една кафена лъжичка бакпулвер, щипка сол и ванилията.
Замесете гладко тесто, като постепенно прибавяте всичкото брашно. Разделете тестото на три части. Всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 5-6 мм и по цялата повърхност нанесете мармалада на тънък слой, а после завийте на руло.
Нарежете рулото на пънчета. Веднъж срежете напречно, а след това с малък градус по диагонал до 2 см. Разбийте отделения белтък с вилица.
С малка мека четка намажете всяко дънерче отвън с белтък, а после оваляйте в смлени лешници. Дънерчетата подредете в тава, върху хартия за печене.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете 12-15 минути, докато дънерчетата леко порозовеят.