Начин на приготвяне
Натрошената мая се размива в 3/4 чаша хладко мляко. Прибавя се 1 чаена лъжичка захар и брашно, колкото да се получи рядка каша. Захлупва се и се оставя да втасва.
Яйцата се разбиват на пяна, прибавят се хладкото мляко, разтопеното масло, ванилията, захарта и отново се разбиват на сняг. В пресятото със солта брашно се прави кладенче и се изсипва бухналата мая.
Размесва се бавно с брашното, като се сипва по малко от
яйчната смес. Тестото се разбърква с дървена лъжица или се замесва с ръце. Меси се, докато започне да става на шупли.
Поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втасва. Взема се по малко от тестото и се разточва на дебела кора с точилка върху набрашнена повърхност. Разточеното тесто се намазва с мармалад, поръсва се с орехови ядки, захар и ванилия и се завива на руло.
Слага се в намазана с масло или олио тава, намазва се с разбит жълтък и се пече в предварително загрята умерена фурна до готовност.