Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Домашни Вафли»Домашни вафли с орехов пълнеж

Домашни вафли с орехов пълнеж

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Домашни вафли с орехов пълнеж
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В хранителните магазини има изобилие от видове вафли, но ви гарантираме, че вкусът им няма нищо общо с този на домашно приготвените"

Необходими Продукти

  • вафлени кори
  • орехи - 400 грама (начукани)
  • захар - 300 грама
  • масло - 125 грама
  • жълтъци - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете жълтъците и половината от захарта в малка тенджерка. Сложете на умерен огън и разбърквайте непрекъснато, докато се разтопи захарта.

Добавете и маслото, разбъркайте. Имайте предвид, че тази смес не бива да завира, защото жълтъците ще се пресекат. Затова само я загрейте леко до обединяване на съставките.

В друга тенджерка сипете останалото количество захар и я карамелизирайте. Сипете топлия карамел върху жълтъчната смес. Тук трябва да сте много внимателни, защото се получава бурно кипене на сместа и може да се изгорите.

Накрая добавете орехите (счукани) и отново разбъркайте. Изчакайте плънката да се охлади леко.

Вземете вафлена кора и сипете от ореховата смес, като я разстелите с помощта на шпатула. Отгоре сложете втора вафлена кора и притиснете леко, като потупвате.

След като домашните вафли се охладят напълно, разрежете ги с помощта на остър нож, за да е получат малки и много приятни за хапване вафлички.

Домашните вафли с орехов пълнеж са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: