Начин на приготвяне
Сипете жълтъците и половината от захарта в малка тенджерка. Сложете на умерен огън и разбърквайте непрекъснато, докато се разтопи захарта.
Добавете и маслото, разбъркайте. Имайте предвид, че тази смес не бива да завира, защото жълтъците ще се пресекат. Затова само я загрейте леко до обединяване на съставките.
В друга тенджерка сипете останалото количество захар и я карамелизирайте. Сипете топлия карамел върху жълтъчната смес. Тук трябва да сте много внимателни, защото се получава бурно кипене на сместа и може да се изгорите.
Накрая добавете орехите (счукани) и отново разбъркайте. Изчакайте плънката да се охлади леко.
Вземете вафлена кора и сипете от ореховата смес, като я разстелите с помощта на шпатула. Отгоре сложете втора вафлена кора и притиснете леко, като потупвате.
След като домашните вафли се охладят напълно, разрежете ги с помощта на остър нож, за да е получат малки и много приятни за хапване вафлички.
Домашните вафли с орехов пълнеж са чудни!