Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Обезкостен свински джолан с баварски сос

Обезкостен свински джолан с баварски сос

Обезкостен свински джолан с баварски сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Свинско джоланче с баварски сос - ето това е рецепта, която трябва да си запишете"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • бира - 1/2 кутийка от 330 мл
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 к.ч.
  • масло - бучка краве
  • за соса
  • готварска сметана - 200 мл
  • сирене - 20 - 30 г Bavaria Blu
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • кимион - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запечатайте месото с малко краве масло от двете страни. Налейте бирата и водата. Сложете подправките. Затворете капака и варете 30 минути.

Извадете готовото месо, обезкостете в чиния.

Направете соса, като смесите всички съставки за него в касерола. Сол не съм слагала, защото според мен сиренето е достатъчно солено, но вие, ако желаете, си добавете според вкуса.

Сложете на котлона и изчакайте да заври. След, като сиренето се разтопи, вашият сос е готов. Изключете и залейте джолана с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: