Обезкостен свински джолан с баварски сос

27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 195
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • джолан - 1 бр.
  • бира - 1/2 кутийка от 330 мл
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 к.ч.
  • масло - бучка краве
  • за соса
  • готварска сметана - 200 мл
  • сирене - 20 - 30 г Bavaria Blu
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • кимион - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запечатайте месото с малко краве масло от двете страни. Налейте бирата и водата. Сложете подправките. Затворете капака и варете 30 минути.

Извадете готовото месо, обезкостете в чиния.

Направете соса, като смесите всички съставки за него в касерола. Сол не съм слагала, защото според мен сиренето е достатъчно солено, но вие, ако желаете, си добавете според вкуса.

Сложете на котлона и изчакайте да заври. След, като сиренето се разтопи, вашият сос е готов. Изключете и залейте джолана с него.

Дървен чук за месо, квадратен
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар