Джолан по баварски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Джолан по баварски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
1
"Знаете, че когато стане дума за приготвяне на свинско месо и за пиене на хубава бира, баварците просто нямат равни!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 1
  • хвойна - 1 чаена лъжичка плодове
  • карамфил - 4 зрънца
  • горчица - 1/4 ч.л. зърнеста
  • нишесте - царевично
  • бульон - ½ литър
  • бира - 250 мл, тъмна
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • мащерка - 1 стрък, прясна
  • салвия - 3 листа градинския чай
  • червен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • риган - 1 ч.л. млян
  • салвия - 1 ч.л. смлян градински чай
  • розмарин - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мас - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кожата на почистения подсушен джолан на ромбове с помощта на остър нож. Хубаво овкусете джолана със сол и останалите подправки.

Запържете го в сгорещената мас в дълбок тиган за около 10 минути от всички страни.

Прибавете ситно скълцания лук и 1 с.л. доматено пюре. Оставете да се задуши за няколко минути.

Следва да добавите дафиновия лист, плодове от хвойна, карамфила и горчица. Долейте 1/2 литър бульон и оставете да заври.

След това добавете листенца салвия и чесъна, долейте тъмната бира. Прехвърлете всичко в тава и сложете да се пече е предварително загряна до 170-180 градуса за около 2 и 1/2 ч.ч.

Изключително важно е непрекъснато по време на печенето да поливате джолана със соса, за да се получи апетитната коричка. Ако сосът се сгъсти, може да долеете малко вода и да го разредите.

В края на готвенето на печеното свинско увеличете фурната на 220 градуса и запечете така последните около 15-20 минути.

Готовия джолан по баварски прехвърлете в голяма чиния.

При нужда разредете соса с малко бира, сложете го да кипне и го сгъстете с малко разтворено във вода нишесте, като го овкусите с черен пипер и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

месо
месо
Месото може да намерите тук
12.04.2013 23:21
1
Покажи всички подкоментари