... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1189243_6
int(1) Варена тиква с карамелен сос - Рецепта | Gotvach.bg

Варена тиква с карамелен сос

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
53
412
420
161
1
27/11/2018
"Не на скучните варени тикви, да живеят варените тикви с карамелен сироп "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 889
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг цигулка
  • масло - 30
  • кафява захар - 150 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквата на кубчета.

Слагаме в дълбок съд и заливаме с вода, докато я покрие. Варим тиквата на умерен огън - около 10-15 минути, като внимаваме да не се превари.

Прехвърляме сварените кубчета тиква внимателно в тава, посипваме със захар, нарязваме на тънки парченца маслото и поставяме отгоре.

Запичаме на 180 градуса, докато захарта и маслото се превърнат във вкусен карамел и тиквата добие хубава корица - около 10 -15 минути, ако фурната е загрята предварително.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар