Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка
Снимка: Марияна
1 / 7
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Имаме си нов най-любим кекс и нямаме търпение да ви се похвалим"

Необходими Продукти

  • кафе - 1 ч.л с връх мляно
  • канела - ½ ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч
  • ябълки - 2 бр. не много големи
  • бакпулвер - ½ пакетче от 15 г
  • сода за хляб - 1 к.л + 1, 2 капки оцет да шупне
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме брашното и ½ пакетче бакпулвер и го пресяваме със сито.

В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре. Към него слагаме олиото и продължаваме да разбиваме.

В содата капваме оцета и като шупне, го добавяме в купата. На части прибавяме брашното и продължаваме да объркваме добре кашата. В малка купичка си отделяме от кашата 2-3 с.л. и към тях добавяме 1 ч.л. кафе и ½ ч.л. канела и разбъркваме, докато стане тъмна и еднородна смес.

В продълговат терин с дължина 24-25 см слагаме парче хартия за печене, така че да покрива дъното и стените му. В него изсипваме 1/3 от светлата каша.

После от тъмната с лъжица слагаме произволно, шарим. И така, докато свършат бялата и тъмната. Най-накрая с едно дървено шишче внимателно правим няколко резки до долу, за да разнесем тъмната смес.

Белим от кората и почистваме от семките 2 ябълки. Режем ябълките на половина, после по дължина на тънки филийки и ги нареждаме една зад друга плътно върху кашата.

Печем в загрята на 180 °C фурна до готовност. Като се изпече, вадим и отлепваме много внимателно хартията от кейка. Слагаме кейка в табличка и поръсваме със смесени пудра захар и канела с помощта на цедка.

Режем ябълковия кейк на парчета и хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: