Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с ябълки и бадеми

Кейк с ябълки и бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кейк с ябълки и бадеми
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Според сезона, поднесете кейка с ябълки и бадеми със сметана или сладолед - и в двата случая ще бъде много вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 200 - 220 г
  • масло - 125 г, разтопено
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бадеми - около 60 г филирани
  • кафява захар - за поръска
  • ябълки - 1 кг (около 4 бр. големи ябълки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Кръгла форма, намаслена и покрита с хартия за печене.

Ябълките се обелват и почистват. Нарязват се на филийки около 3 мм дебелина.

В купа с миксер или ръчен такъв се разбива до побеляване яйцата с пудрата захар за около 7-10 мин. Сместа трябва да е тежка и от бъркалките да пада на панделка. Прибавя се разтопеното масло със стайна температура, през сито брашното с бакпулвера и канелата.

Разбърква се на слаба степен, добавя се ванилията. Сваля се от миксера. Разбърква се. Внимателно се добавят около 2 бр. ябълки, нарязани на филийки.

Разбърква се с шпатула много внимателно, за да не се счупят филийките ябълка. Сместа се изсипва във формата, заглажда се, а отгоре се нареждат останалите филийки ябълки. Поръсва се с филиран смачкан на ръка бадем и се поръсва с кафява захар обилно.

Кексът се пече на 180 градуса за около 1 час. Охлажда се напълно в тавичката. Нарязва се на тортени парчета.

Поднася се с бита сметана (топка сладолед) и при желание се поръсва с още малко канела.

Кейкът с ябълки и бадеми е готов.

Източник: Хапка

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: