Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Снимка: Марияна
1 / 4
26/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Сочни изкушения за лакомници, които знаят, че кафето не се пие само със захар, но и с парче сиропиран ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч
  • яйца - 4 бр. големи
  • ябълки - 3 бр. ч.ч с връх нарязани на дребно
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • стафиди - 1 шепа златни
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • сок от компот - 1 ч.ч. от круши
  • брашно - за набрашняване
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна тампература. Обелваме и почистваме, после и нарязваме на малки кубченца ябълките.

Относително е количеството ябълки-зависи от големината им. Нужни са ни 3 ч.ч. пълни с връх, нарязани на дребно.

В купа слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито.

Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят.

Най-накрая слагаме ябълките и златни стафиди, и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме.

Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 мин.

Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджерка на котлона, загряваме докато се стопи захарта и го дърпаме.

Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и поръсваме със супена лъжица от студения захарен сироп. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: