Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен ябълков пай с прясно мляко

Лесен ябълков пай с прясно мляко

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Лесен ябълков пай с прясно мляко
Снимка: Анонимен
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Нямате оправдание да не го приготвите още днес - лесен е и е ужасно вкусен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр. зелени
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • за заливката
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • краве масло - 3 с.л. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и почистваме ябълките. Нарязваме ги на резени с дебелина 1 см.

Покриваме кръгла форма с хартия за печене, намасляваме и подреждаме ябълките плътно на дъното.

В купа смесваме брашното, солта, бакплувера, захарта и ванилията. Разбъркваме.

В друга купа разбиваме яйцата с олиото и млякото. Изсипваме тази смес при сухата смес и разбъркваме до хомогенност. Изливаме тази смес върху ябълките. Печем на 200 градуса около 30 минути.

Приготвяме заливката, като разбиваме всички продукти и заливаме пая с нея. Връщаме във фурната и печем още 15 минути.

Оставяме пая да се охлади напълно.

Сервираме го разрязан на парчета.

По желание поръсваме ябълковия сладкиш с пудра захар или добавяме малко сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: