Начин на приготвяне
Обелих ябълките, срязах на две, почистих от ябълковите семки и нарязах на тънки резенчета.
Разбих яйцата с кафявата захар, последователно добавих разтопено масло, после брашно, примесено с 1 бакпулвер и 1/2 ч.л. сол, топинг с вкус на карамел и накрая прясно мляко.
Изсипах в сместа нарязаните ябълки и добре разбърках.
Намазах с масло форма с падащ ринг (26 см), изсипах сместа, полях отгоре с малко топинг и пекох ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.
Извадих от фурната и още топъл отново полях. Изчаках да изстине и тогава нарязах.
Вярвайте, сочният и много лесен ябълков пай е много вкусен!
Коментари