Сос Чолула

25/11/2018
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 4 бр. червени
  • захар - 2 с.л.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1/3 ч.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • царевично олио - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка сушен
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1/3 ч.л.
  • бял пипер - 1 щипка млян
  • зелен пипер - 1 щипка млян
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • индийско орехче - 1 щипка мляно
  • дафинов лист - 1 бр. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смесваме всички съставки до напълно хомогенна смес.

Прибираме соса в съд с капак и задължително в хладилника - до момента на сервиране.

Прекрасен сос за месо и различни панирани мезета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар