Начин на приготвяне
Отделете белтъците на три яйца от жълтъците.
Разбийте ги с помощта на миксер на гъст сняг, като прибавите и една чаша захар. Добавете разбитите жълтъци и едната чаша брашно. Разбъркайте.
Изпечете блат, като използвате тава с незалепващо дъно.
Изпечете още два блата, като процедирате по същият начин.
Разбийте заквасената сметана с пудрата захар.
Сиропирайте блатовете със захарен сироп. Може да използвате сока от компот или прясно мляко.
Сглобете тортата, като намажете блатовете и повърхността ѝ със сметана.
Между блатовете поръсете от замразените плодове.
Разтопете шоколада на водна баня. Полейте тортата от всички страни. Поръсете тортата обилно с шоколадови пръчици.
Гарнирайте с лешникови шоколадови топчета и шоколадови рози.
Оставете шоколадовата торта за около 2 часа на хладно, за да се стегне, след което може да нарежете и поднесете.