Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Пандишпанова торта с горски плодове

Пандишпанова торта с горски плодове

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578081
Пандишпанова торта с горски плодове
Снимка: станимира караджова
1 / 3
02/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Половин час ви дели от най-вкусното нещо, което ще опитате днес - пандишпанова торта с горски плодове"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - 1 щипка
  • сладкарска извара - 500 г
  • сметана - 200 г за разбиване
  • меко масло - 100 г
  • пудра захар - 200 г (или на вкус)
  • ванилия
  • сладко от арония - 200 г
  • горски плодове - 1 шепа за укпаса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг, като към края на разбъркването се слага една лъжица захар за да се стабилизират.

Много е важно съдът, в който се разбиват белтъците, и бъркалките на миксера да са идеално чисти и сухи.

Жълтъците разбиваме отделно с останалата захар до пухкав крем, т.е. да утроят обема си, след това към тях се прибавят жълтъците и се разбърква леко, като движенията са отдолу нагоре.

Накрая се добавя пресятото брашно и отново се разбърква много внимателно.По желание към брашното може да се прибави бакпулвер.

Сместа се изсипва във форма с размер Ф24 см. и се пече на 180 градуса до суха клечка.

След като се охлади се реже хоризонтално на три платки.

Приготвяне на крема: Изварата и маслото се разбиват с пасатор до пухкав и много гладък крем, прибавя се сметаната и пудрата захар и този път се разбърква с миксера.

Накрая се добавя сладкото от арония и се разбърква с шпатула.

Сглобяване на тортата: В поднос слагаме първата платка поставяме ринга, слагаме крем, като не сиропираме блата, защото кремът не е много гъст и напоява блатовете идеално. Редим блат-крем, като завършваме с крем.

Оставяме сметановата торта в хладилник поне за 6 часа, и след това махаме ринга, измазваме с останалия крем и украсяваме готовата торта с горските плодове.

Пандишпановата торта с горски плодове е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: