Начин на приготвяне
Водата загряваме или на електрическа кана, или на котлона. С горещата вода, в метален дълбок съд, заливаме овесените ядки, чието количество е според това, какво количество бисквити искаме да се получат.
Водата трябва да покрива овесените ядки, но и да не е много. Оставяме ги да омекнат и набъбват, докато не изпият всичката водица. След като това стане, към тях добавяме кафявата тръстикова захар на вкус, разтворена в 1-2 с.л. вода, колкото да се разтопи и да не е на бучки.
Можем да прибавим и ванилия - по желание. Разбъркваме всичко заедно и разстиламе сместа тънко и равномерно в предварително намазнена тавичка. Нарязваме и раздалечаваме страните на парченцата с мокър нож, за да не се залепва лепкавата смес.
Печем на 200 градуса около 20-25 минути, като на половината от времето може да се превключи фурната да пече само от горната страна. Много хрупкави бисквитки с овесени ядки!
Неутрални - позволяващи импровизирани добавки като натрошени ядки и подправки като ванилията, канелата и др.
Чудно Вкусно!