Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Хрупкави овесени бисквити

Хрупкави овесени бисквити

Хрупкави овесени бисквити
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Знаете правилото - колкото по-хрупкави, толкова по-вкусни"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • кафява захар - 1/4 ч.ч
  • вода - гореща
  • ванилия - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата загряваме или на електрическа кана, или на котлона. С горещата вода, в метален дълбок съд, заливаме овесените ядки, чието количество е според това, какво количество бисквити искаме да се получат.

Водата трябва да покрива овесените ядки, но и да не е много. Оставяме ги да омекнат и набъбват, докато не изпият всичката водица. След като това стане, към тях добавяме кафявата тръстикова захар на вкус, разтворена в 1-2 с.л. вода, колкото да се разтопи и да не е на бучки.

Можем да прибавим и ванилия - по желание. Разбъркваме всичко заедно и разстиламе сместа тънко и равномерно в предварително намазнена тавичка. Нарязваме и раздалечаваме страните на парченцата с мокър нож, за да не се залепва лепкавата смес.

Печем на 200 градуса около 20-25 минути, като на половината от времето може да се превключи фурната да пече само от горната страна. Много хрупкави бисквитки с овесени ядки!

Неутрални - позволяващи импровизирани добавки като натрошени ядки и подправки като ванилията, канелата и др.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: