Начин на приготвяне
Смелете с блендер овесените ядки до консистенция на брашно.
Смесете овесените ядки с пшеничното брашно, бакпулвера, ваниловата захар, канелата, солта и захарта.
Пасирайте стафидите с 60 мл вода.
Прехвърлете пюрето от стафиди към сухите съставки.
Разтопете маслото и меда в тенджера на слаб огън и изсипете върху сухите съставки.
Смесете всички съставки, омесете тесто и охладете за 15 минути.
Оформете топки от тестото, притиснете ги леко и наредете овесените сладки на малко разстояние една от друга върху тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете ретро бисквитките в предварително загрята до 180 °C фурна за 12 минути.
Оставете в тавата за 10 минути да изстинат и пренесете върху скара.