Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Содени питки с маслини и розмарин

Содени питки с маслини и розмарин

Содени питки с маслини и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 3/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • розмарин - 1 с.л. нарязан
  • брашно - 3 ч.ч. София мел
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • сирене - 50 г натрошено
  • маслини - 1 шепа нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в тавичка и оформяме в средата кладенче. Сипва се киселото мляко, сода за хляб, яйцето, настърган кашкавал, олио, натрошено сирене и нарязани маслини.

С вилица се разбърква добре на каша и после се замесва тесто - да не лепне. Разделя се на четири части и се оформят големи топки, леко сплескани отгоре.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

С нож се срязват през средата на кръст и набождаме парченца маслини.

Печем малките питки в загрята фурна 180°C около 30-35 минути до готовност.

Поднасяме хлебчетата топли с клонка розмарин.

Уникален вкус, да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: