Начин на приготвяне
В купа се сипва пресято брашно, оформя се кладенче чукват се яйцата, като от едното се отделя половината жълтък и се оставя настрани за намазване.
Добавя се киселото мляко, разтопеното масло, бакпулверът и настъргания кашкавал с малко сол, защото и кашкавалът е солен.
Разбърква се с вилица и се замесва средно меко тесто, което се оставя 15-20 минути да се отпусне. Готовото тесто се разделя на равни части и от тях се оформят кръгли питки, нареждат се в намаслена тава на разстояние една от друга.
Разбива се отделеният жълтък с прясното мляко и с четка се намазват питките. Само листенцата от розмарина се нарязват на ситно и с тях се поръсват отгоре.
Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност и приятен златист загар. Поднасяме с шарена сол.