Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хляб с маслини, розмарин и суха мая

Хляб с маслини, розмарин и суха мая

Хляб с маслини, розмарин и суха мая
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • маслини - 30 бр.
  • брашно - 500 г
  • розмарин - 3 стръка
  • мая - 1 пакет суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта. Щом бухне, се замесва тесто и оставяме да втаса 30 минути.

Тестото се разтила на кръгла питка. В средата се поставят нарязани без костилки маслини и се поръсва с нарязани листа розмарин.

Сгъва се като плик. Поставя се в тава със събраната част надолу. Отгоре с дървена пръчка се притиска на 8 части.

Намазва се с олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Обожаваме месеното! Не сме опитвали този вкус, ще се възползвам от идеята.
31.03.2016 00:12