Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Сладки с мас и мармалад от калъп

Сладки с мас и мармалад от калъп

Сладки с мас и мармалад от калъп
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
23
"Автентични сладки с мас и мармалад от калъп - рецепта, която искате да имате"

Необходими Продукти

  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • пудра - 3 с л.с. връх
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч. за средно тесто
  • мармалад - 100 г от калъп
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в тава и се оформя кладенче. Добавя се яйцето, пудра захар, разтопена мас, бакпулвер и с вилица се разбърква добре за кратко, колкото да се разтопи захарта. Замесва се средно меко тесто, да не лепне, но не и прекалено меко.

Разделя се на две части и от всяка се оформя фитил, а после се нарязва на равни парчета от които се оформят топчета.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. С дръжката на ножа леко заоблен топнат в брашно се притиска в средата на всяко топче и леко се разклаща напред и назад да се оформи отвор.

Мармаладът се разделя и оформяме на малки топчета. Всяко се притиска в отвора. Фурната е загряна на 180 градуса печем за 8-10 минути, и изваждаме в чиния.

Отгоре дребните сладки леко се поръсват с пудра захар. Може да съхраните в кутия, много са вкусни. Поднасяме с кафе или чай. От тази доза излязоха 23 броя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: