Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички в тенджера под налягане

Пълнени тиквички в тенджера под налягане

Пълнени тиквички в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • ориз - 2 к.ч.
  • кайма - 250 г
  • доматена салца - 1 с.л.
  • за соса
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 125 г
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете през половината. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка. В тиган запържете лука и моркова, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата.

Изчакайте да се запържи и сложете подправките. Изключете и напълнете тиквичките.

Потопете горната част в малко брашно и ги подредете прави в тенджерата. Налейте вода без да ги покривате напълно. Затворете и варете 15 минути.

Сложете в купа млякото, брашното и жълтъка. Разбъркате с кухненска тел, така че да няма бучки.

Отворете тенджерата и с черпак извадете малко от соса.

Разбъркайте и върнете в тенджерата. Върнете на котлона за 1-2 минути, колкото да се смесят вкусовете и изключете. Поднесете пълнените тиквички с част от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: