Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги разрежете през половината. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка. В тиган запържете лука и моркова, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата.
Изчакайте да се запържи и сложете подправките. Изключете и напълнете тиквичките.
Потопете горната част в малко брашно и ги подредете прави в тенджерата. Налейте вода без да ги покривате напълно. Затворете и варете 15 минути.
Сложете в купа млякото, брашното и жълтъка. Разбъркате с кухненска тел, така че да няма бучки.
Отворете тенджерата и с черпак извадете малко от соса.
Разбъркайте и върнете в тенджерата. Върнете на котлона за 1-2 минути, колкото да се смесят вкусовете и изключете. Поднесете пълнените тиквички с част от соса.