Начин на приготвяне
Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане.
Почистваме и обелваме зеленчуците: нарязваме картофите, морковите и целината на едри парчета.
Добавяме и лука, също нарязан на едро.
Заливаме с водата, добавяме малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и затваряме с капака.
Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме котлона и засичаме 20 - 30 минути.
Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.
Сервирайте задушеното пиле в дълбоки порционни чинии, добавете от ароматния зеленчуков бульон и накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.
Пилето в тенджера под налягане е готово.
Коментари
3 литра са много много…