Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Петел в тенджера под налягане

Петел в тенджера под налягане

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Петел в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
03/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Петел в тенджера под налягане - зимна гозба, която не трябва да си спестите, докато още имате кисело зеле в бидона"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. домашен
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • свинска мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си киселото зеле на не много дребно и оставяме на страна.

Измиваме си петела и нарязваме на порции.

Вземаме си тенджера под налягане, поставяме свинската мас, оставяме да се разтопи и прибавяме порциите, като оставяме да се запържат.

Добавяме нарязаното зеле, като разбъркваме добре и прибавяме червения пипер.

Добавяме подправките, прибавяме 1/2 ч.ч. вода + 1/2 ч.ч. зелева чорба, както и подправките.

Затваряме капака и оставяме на котлона да се вари.

Всичко това варим за около 35 минути, след като отваря, прибавяме ориза и отново затваряме.

При необходимост добавяме още от водата и зелевата чорба.

Оставяме тенджерата под налягане да работи още 10 минути за задушеното пиле.

След като изтече времето, отваряме капака и сервираме петел в тенджера под налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Благодаря!
05.02.2023 12:34
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Супер е!
05.02.2023 11:30
1