Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Агнешко в тенджера под налягане

Агнешко в тенджера под налягане

Агнешко в тенджера под налягане
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Бързо и много практично, а да не забравяме - и много вкусно, опитайте нашето агнешко в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.200 кг
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л
  • черен пипер
  • бирa - 250 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният пипер, олиото и черният пипер се смесват и разбъркват до получаване на хомогенна смес.

Агнешкото месо се реже на порции, посолява се със сол и всяко парче се потапя и овалва в приготвената вече смес.

Овкусените вече парчета месо се редят в тенджера под налягане.

Накрая се долива бирата и се готви около 40 мин.

Готовото ястие се поднася с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ама агнешко без девесил (лющян) не ми звучи чак толкова вкусно. Ние у дома си го провим така и без червен пипер. Така правим и любимото ми агнешко на пещ. Уникално е !
18.08.2024 09:13
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много крехко и вкусно става в тенджера под налягане
02.05.2016 12:41
2