Начин на приготвяне
Месото се начуква и слага в тавичка, овкусява се с подправките. Прибавя се нарязания на филийки лук, олио и се разбърква.
Налива се вода и се слага в загрята на 200 градуса фурна. Пече се, докато месото започне да се къса и лукът почти се е стопил. След което се нарязва на малки парченца и се разбърква със соса от тавата.
Картофите се обелват, нарязват на пръчици и се пържат в загрята маслена баня до златист цвят. След като се изпържат, се поръсват с малко сол веднага и се разбъркват.
Доматът се почиства и нарязва на тънки филийки.
За соса всичко се смесва в купичка, овкусява се със сол на вкус.
За пърленките от изброените съставки се замесва меко и нелепнещо тесто. Оставя се покрито да втаса около 30-40 минути. След което се къса от тестото топчета с големината на яйце и се разточват много тънко. Пекат се на намазнен грил тиган от двете страни, докато се появят чертички. Намазват се с масло, за да са меки.
Сглобяване на дюнера
Взима се питка за дюнер, намазва се с 1-2 с.л. от тахановия сос, слага се от печеното месо с лук и сос от печенето. Прибавят се пържените картофи, филийките домат и се навива на руло, може и с алуминиево фолио и салфетка.
Най-отгоре може да се сложи още 1 с.л. от тахановия сос.
Сервирайте Шавармата веднага.