Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Агнешка шкембе чорба със застройка

Агнешка шкембе чорба със застройка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешка шкембе чорба със застройка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ето още материал по темата Как да приготвим вкусно агнешко шкембе, така че всички да си оближат лъжиците"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 600 г
  • масло - 50 г
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се изчиства, измива и сварява. Нарязва се на дребно, а бульонът се прецежда.

Сгъстява се със запържения в масло лук, брашно и червен пипер.

Когато заври, се сипва нарязаното шкембе и се оставя за малко на котлона.

След сваляне от огъня се застройва с яйцата, оцета и счукания чесън.

Агнешката шкембе чорба със застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
42
31
21
10
Дай твоята оценка: