Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба с кисело мляко

Шкембе чорба с кисело мляко

Шкембе чорба с кисело мляко
Снимка: Християн Ташев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Поднесете шкембе чорба с кисело мляко с подправка от наситнен чесън с оцет и лют червен пипер."

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 600 г
  • яйца - 2 бр. /само жълтъците/
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 125 г
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - на вкус
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както е неизчистено, шкембето се попарва във вряща вода за 3 минути и веднага с нож се остъргва вътрешната страна на шкембето. След това се изчиства и външната страна, като се измиват зацапаните места. Може да се изчистват с нож заедно с ципата.

Шкембето отново се измива и се слага в тенджера със студена вода и се вари на силен огън около около два часа и половина.

Сварено, шкембето се изважда и се нарязва на парчета. В съд се разбиват жълтъците и киселото мляко. Преместват се на котлона и се бъркат непрекъснато до кипване.

Добавят се бульонът, получен от варенето на шкембето и нарязаното шкембе, овкусява се със солта.

Шкембето с кисело мляко се вари още около 10 минути. В отделен тиган се запържва маслото с червения пипер и се залива върху готовото шкембе.

Поднесете шкембе чорба с кисело мляко с подправка от наситнен чесън с оцет и лют червен пипер.

Опитай и класическата шкембе чорба с прясно мляко или тази вкусна агнешка шкембе чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: