Начин на приготвяне
Както е неизчистено, шкембето се попарва във вряща вода за 3 минути и веднага с нож се остъргва вътрешната страна на шкембето. След това се изчиства и външната страна, като се измиват зацапаните места. Може да се изчистват с нож заедно с ципата.
Шкембето отново се измива и се слага в тенджера със студена вода и се вари на силен огън около около два часа и половина.
Сварено, шкембето се изважда и се нарязва на парчета. В съд се разбиват жълтъците и киселото мляко. Преместват се на котлона и се бъркат непрекъснато до кипване.
Добавят се бульонът, получен от варенето на шкембето и нарязаното шкембе, овкусява се със солта.
Шкембето с кисело мляко се вари още около 10 минути. В отделен тиган се запържва маслото с червения пипер и се залива върху готовото шкембе.
Поднесете шкембе чорба с кисело мляко с подправка от наситнен чесън с оцет и лют червен пипер.
Опитай и класическата шкембе чорба с прясно мляко или тази вкусна агнешка шкембе чорба.