Курбан боб в гърне

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
272
2k
613
462
26/11/2018
"Боб в гърне, ето това е класика "
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 054
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за цяла нощ. На следващия ден бобът се изсипва в гърне или гювеч. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Чесънът се почиства и нарязва на ситно. Добавят се към боба. Добавят се червеният пипер и малко олио. Подправя се с черен пипер, чубрица и сол.

Сипва се пилешки бульон и се разбърква. Добавя се вода. Захлупва се калпачето. Слага се на печката да ври бавно цял ден. При нужда се долива вода. Тъкмо за вечеря! Поднася се със скилидки чесън и оцет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар