Начин на приготвяне
Бекона и праза нарязвате на дребно и слагате в дълбок тиган или тенджерка заедно с мазнината (аз използвам зехтин, по-често предпочитано за гъбите е маслото) и малко вода за да се задуши праза.
Когато лукът омекне и водата се е изпарила добавяте и нарязаните на филийки гъби. Оставяте на котлона 10-15 минути докато се изпари и водата, която гъбите ще пуснат.
Междувременно разбърквайте от време на време за да не загорят зеленчуците. Сипвате млякото и добавяте подправки на вкус- сол, черен пипер и пресен магданоз.
Оставяте кашата да покъкри още 5 минути като отново периодично разбърквате и съвсем накрая за да се сгъсти сосът, а да избегнем запръжки и добавяне на брашно, слагаме хуск, който прави консистенцията на кашата много гладка и приятна, а същевременно благоприятства и за по-добър метаболизъм.