Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша с праз и сирене

Каша с праз и сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Каша с праз и сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусно по нашенски - опитайте тази каша с праз и сирене и после ни кажете колко ви е харесала"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка големи
  • масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 500 мл гореща
  • сирене - 300 г
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на тънки колелца.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете нарязания праз и запържете на умерен огън, докато започне да се зачервява. Добавете брашното и запържете за кратко.

Прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте на струя горещата вода, варите докато започне да се сгъстява.

Прибавете предварително натрошеното сирене и черен пипер на вкус, разбъркайте.

След като започне отново да завира премахнете кашата от огъня, сервирайте гореща.

Кашата с праз и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: