Празена каша с гъби

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289612981
Празена каша с гъби
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Искате ли да видите каква вкусотия ще приготвим за нула време само с праз от градината и лютеница?"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка
  • гъби - 2 бр.
  • лютеница - 1 с.лъжица
  • червен пипер - 1 с. лъжица
  • джоджен - 1 щипка
  • чубрица - 1 шипка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме праза и го нарязваме на шайби. Гъбите ги измиваме, обелваме и нарязваме на едро. В тиган с малко мазнина пържим праза докато леко омекне, след което прибавяме нарязаните гъби.

Разбъркваме и оставяме да се пържат заедно около 5 минути. След това добавяме 1 с. лъжица лютеница, 1 с. л. червен пипер и разбъркваме.

Веднага добавяме 1 и 1/2 с. лъжица брашно, разбъркваме отново и добавяме две чаени чаши вода. Получената каша подправяме с щипка джоджен, щипка чубрица и сол на вкус.

Оставяме кашата да ври около 20 минути, като от време на време разбъркваме. След което отнемаме от огъня и е готова за консумация.

Празената каша с гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: