Диви пържоли в гъбен сос

25/11/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • дивеч - 600 г пържоли то елен, прасе, сърна
  • гъби - 1 буркан малък бланширани
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 мл сварено
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чубрица
  • олио - да пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай пържолките бяха от див елен.

Първо, пържолите се втриват с малко сол и черен пипер.

В подходяща тавичка се загрява олио и се запържват пържолите и от двете страни до хрупкава коричка. После се прехвърлят в чиния.

В същата мазнина се запържват и гъбите, предварително отцедени от марината. Овкусяват се със сол, черен пипер, индийско орехче и чубрица.

Добавя се брашното и се разбъркват много добре. Накрая се долива и прясното мляко.

Разбърква се постоянно, докато леко се сгъсти.

Маха се от котлона, като пържолите се връщат отново в гъбения сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар