Ориз с гъби Аранчини

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Ориз с гъби Аранчини
Снимка: Храна за Душата
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Аранчини, каквито дори не сте сънували - с моцарела и гъби - еликсир за небцето"

Необходими Продукти

  • За ориза
  • ориз - 150 г тип Арборио
  • масло - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/4 глава
  • бяло вино - 50 мл
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • гъби - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • моцарела - 100 г
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • рукола - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зехтин
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • панко галета - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте бучка масло в тигана. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете ги в тигана, посолете и оставете да се задушат. Обелете и нарежете гъбите на филийки.

Прехвърлете ги при лука и чесъна и сотирайте. Добавете ориза, стръкчета мащерка и запържете за кратко. Добавете бялото вино.

Когато алкохола от виното изври, налейте част от зеленчуковия бульон. Когато оризът я абсорбира, добавете следваща част и така до пълно освояване на течността.

Пригответе компонентите за панировката. Разбийте яйцата в купичка, а брашното и панко галетата сложете в два отделни съда. Нарежете ситно босилек и го прибавете към ориза. Изстудете готовата смес над купа с лед, за да може да оформите топчетата по-лесно. Загрейте олио на силен огън.

Извадете стръкчетата мащерка. Взимайте равни количества от ориза с ръка, поставяйте парченце моцарела в центъра и оформете топчици. Оваляйте всяка в брашно. Потопете в разбитите яйца и завършете в панко галетата.

Изпържете аранчините в загрятата маслената баня, докато панировката придобие златист цвят.

Овкусете руколата със зехтин и сол.

Сервирайте като поставите свежата салата от рукола като канапе и подредите хрупкавите аранчини отгоре

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: