Начин на приготвяне
Наситнете чесъна и лука и го поставете в купа. Прибавете към него кимион, куркума, къри, джинджифил, канела и кардамон.
Разбъркайте сухите съставки и добавете към тях и настъргания корен джинджифил. Към сухите съставки сложете киселото мляко. Добавете зехтин и пушен червен пипер в сместа.
Нарежете пилешките гърди на едри кубчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Поставете пилешкото в пикантната марината и разбъркайте, за да се овкуси добре.
Нанижете месото на шишчета. Запечете на оребрен тиган.
Междувременно пригответе соса Раита като смесите кисело мляко с кимион и наситнена прясна мента. Посолете и разбъркайте.
Сервирайте готовите шишчета Тандури, гарнирани с млечния сос Раита.
Вижте също как да си направите тандури масала или сьомга тандури.
Коментари