Начин на приготвяне
Поставете доматите в тавичка. Полейте ги със зехтин, посолете и изпечете във фурната на 200 градуса за 20-30 мин.
Нарежете хлебчетата на филийки. Настържете моркова. Нарежете лука и чесъна на ситно и задушете всички зеленчуци в тигана.
Добавете нарязаните ситно стебла целина. Сипете доматите от консерва и доматеното пюре в тигана при зеленчуците. Добавете и няколко щипки захар, за да балансирате киселинността.
В друг съд на котлона загрейте зехтин и пуснете вътре две-три скилидки чесън и стръкчетата мащерка.
Запечете филийките в овкусения зехтин. Извадете вече изпечените домати от фурната.
Разполовете ги, без да ги белите, и ги добавете в сместа. Намачкайте ги в тигана. Налейте зеленчуковия бульон и оставете супата на поври.
Добавете ситно нарязани магданоза и листата на кервиза малко преди да свалите от котлона. Пасирайте супата. Завършете с натрошено краве сирене и гарнирайте доматената супа със запечените чеснови филийки.