Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена супа»Доматена супа с ароматни брускети и сирене

Доматена супа с ароматни брускети и сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Доматена супа с ароматни брускети и сирене
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Има супи, за които се казва, че са като сбъдната мечта."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • целина - 3 - 4 стебла
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • доматено пюре - половин консерва
  • домати - 1 голяма консерва (цели белени)
  • захар - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 500 мл
  • сирене - 200 г
  • багета - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Поставете доматите в тавичка. Полейте ги със зехтин, посолете и изпечете във фурната на 200 градуса за 20-30 мин.

Нарежете хлебчетата на филийки. Настържете моркова. Нарежете лука и чесъна на ситно и задушете всички зеленчуци в тигана.

Добавете нарязаните ситно стебла целина. Сипете доматите от консерва и доматеното пюре в тигана при зеленчуците. Добавете и няколко щипки захар, за да балансирате киселинността.

В друг съд на котлона загрейте зехтин и пуснете вътре две-три скилидки чесън и стръкчетата мащерка.

Запечете филийките в овкусения зехтин. Извадете вече изпечените домати от фурната.

Разполовете ги, без да ги белите, и ги добавете в сместа. Намачкайте ги в тигана. Налейте зеленчуковия бульон и оставете супата на поври.

Добавете ситно нарязани магданоза и листата на кервиза малко преди да свалите от котлона. Пасирайте супата. Завършете с натрошено краве сирене и гарнирайте доматената супа със запечените чеснови филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: