Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Виенски ябълков щрудел с лимонов аромат

Виенски ябълков щрудел с лимонов аромат

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Виенски ябълков щрудел с лимонов аромат
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Виенска наслада за душата и сетивата..."

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 опаковка фини
  • ябълки - 750 г
  • кафява захар - 100 г
  • стафиди - 75 г
  • масло - 100 г
  • галета - 40 г
  • лимон - 1 бр.
  • канела - 2 с.л.
  • За гарниране
  • пудра захар
  • ванилов сладолед
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото в тигана и запържете в него хлебните трохи.

Обелете ябълките и нарежете на кубчета.

Когато галетата стане златиста, добавете ябълките, стафидите, захарта, сока и кората от лимона.

Овкусете сместа с канела. Добавете и останалото количество масло и оставете ябълките да омекнат и да се карамелизират.

Слепете 5-6 фини кори с масло помежду им. Поставете ябълковата плънка отгоре и завийте на стегнато ябълково руло.

Поставете ароматния щрудел в тава върху лист хартия за печене и изпечете на 180°C за 15-20 мин.

Поръсете готовия виенски ябълков щрудел с пудра захар и сервирайте с топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: