Начин на приготвяне
Смесете каймата с нарязания ситно лук. Прибавете накълцаните пресни подправки магданоз и салвия. Овкусете каймата за кюфтетата със сол и черен пипер. Добавете и хлебните трохи. Налейте 1-2 с.л. зехтин и 1 ч.л. лют чили сос.
Омесете каймата с ръце и оформете кюфтенцата. Увийте всяко кюфтенце в кръстосани слайсове бекон. Изпържете в загрят тиган до златисто.
Използвайте мазнината от кюфтенцата в тигана за приготвянето на соса.
Добавете бульона и червеното вино в съда. Оставете 1-2 мин сместа да се редуцира и алкохолът от виното да се изпари. Добавете 1 с.л. брашно, за да сгъстите соса.
Задушете граха с бучка масло на тиган. Намачкайте сварените картофи в купа. Овкусете със сол и черен пипер и добавете 1-2 с.л. зехтин.
Поставете кюфтенцата върху канапе от намачкани картофи, гарнирайте с граха и полейте с ароматния сос Грейви.