Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца в бекон с мачкани картофи

Кюфтенца в бекон с мачкани картофи

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Кюфтенца в бекон с мачкани картофи
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Това не са просто кюфтенца в бекон, това е сбъднатата кулинарна мечта на много лакомници"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • хлебни трохи - 100 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 - 3 бр. (сварени)
  • грах - 400 г (замразен или от буркан)
  • бульон - 100 мл
  • червено вино - 50 мл
  • масло - 30 г
  • бекон - 150 г (слайсове)
  • брашно - 1 с.л.
  • градински чай - 2 - 3 стръка (салвия)
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чили сос - 1 ч.л. лют
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесете каймата с нарязания ситно лук. Прибавете накълцаните пресни подправки магданоз и салвия. Овкусете каймата за кюфтетата със сол и черен пипер. Добавете и хлебните трохи. Налейте 1-2 с.л. зехтин и 1 ч.л. лют чили сос.

Омесете каймата с ръце и оформете кюфтенцата. Увийте всяко кюфтенце в кръстосани слайсове бекон. Изпържете в загрят тиган до златисто.

Използвайте мазнината от кюфтенцата в тигана за приготвянето на соса.

Добавете бульона и червеното вино в съда. Оставете 1-2 мин сместа да се редуцира и алкохолът от виното да се изпари. Добавете 1 с.л. брашно, за да сгъстите соса.

Задушете граха с бучка масло на тиган. Намачкайте сварените картофи в купа. Овкусете със сол и черен пипер и добавете 1-2 с.л. зехтин.

Поставете кюфтенцата върху канапе от намачкани картофи, гарнирайте с граха и полейте с ароматния сос Грейви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: