Начин на приготвяне
Намачкайте сварените картофи. Нарежете пащърнака, морковите и чушките на кубчета.
Почистете телешкия джолан от ципите. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете на едри парчета. Запечатайте месото от всички страни.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете. Когато лукът поомекне, добавете нарязаните пащърнак, моркови и чушки и месото.
Овкусете с чубрица, кимион, риган, мащерка, лют и сладък червен пипер. Добавете домата, нарязан на кубчета. Овкусете със сол и черен пипер.
Залейте с водата и прибавете накълцания на ситно магданоз. Оставете гулаша да се готви под капак на тих огън за около час.
Сервирайте телешкия гулаш върху намачканите картофи.