Печени мачкани картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Печени мачкани картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
20/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вярвате или не, но това са най-вкусните печени картофи, които може да опитате - ароматни и лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средна големина, пресни
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - едра, люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и леко ги подсушете, нека си останат малко влажни.

Сложете върху два листа хартия за печене два по два и всеки намажете с лъжица хубав ароматен зехтин.

Сгънете хартията, оформяйки пакетче, и го обърнете, така че сгъвките да са отдолу и да не се разтварят.

Сложете пакетите в загрята на 200 градуса фурна и печете 30-35 минути. Ако хартията, която ползвате, е от бялата, леко прозрачна, ще си проличи кога са готови по загара.

Извадете тавата и с широка метална шпатула, смачкайте всеки от картофите, без да отвивате, и използвайки силен натиск върху тях, така че хубаво да се напукат и сплескат. Ако усетите, че са твърди, върнете във фурната печените картофи за още малко време.

Готовите печени мачкани картофи поднесете топли. Чудесни са и вкусни, само поръсени с едра люспеста сол и още малко зехтин, но може да ги залеете със сос, дресинг или поръска от любими подправки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: