Начин на приготвяне
Измийте картофите и леко ги подсушете, нека си останат малко влажни.
Сложете върху два листа хартия за печене два по два и всеки намажете с лъжица хубав ароматен зехтин.
Сгънете хартията, оформяйки пакетче, и го обърнете, така че сгъвките да са отдолу и да не се разтварят.
Сложете пакетите в загрята на 200 градуса фурна и печете 30-35 минути. Ако хартията, която ползвате, е от бялата, леко прозрачна, ще си проличи кога са готови по загара.
Извадете тавата и с широка метална шпатула, смачкайте всеки от картофите, без да отвивате, и използвайки силен натиск върху тях, така че хубаво да се напукат и сплескат. Ако усетите, че са твърди, върнете във фурната печените картофи за още малко време.
Готовите печени мачкани картофи поднесете топли. Чудесни са и вкусни, само поръсени с едра люспеста сол и още малко зехтин, но може да ги залеете със сос, дресинг или поръска от любими подправки.
Добър апетит!