Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Печени ябълки с хрупкаво капаче

Печени ябълки с хрупкаво капаче

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Печени ябълки с хрупкаво капаче
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вместо обикновените печени ябълки изненадайте всички с тези ароматни ябълки с неустоимо хрупкаво капаче"

Необходими Продукти

  • ябълки - 7 - 8 бр.
  • масло - 80 г
  • кафява захар - 200 г
  • ром - 50 мл
  • сушени плодове - и ядки, 50 г (кайсии, сини сливи, орехи)
  • За хрупкавото капаче
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • овесени ядки - 100 г
  • кафява захар - 70 г
  • масло - 100 г
  • кондензирано мляко - 300 г (1 консерва)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на 5 от ябълките и ги издълбайте. Подредете ги в съда за печене върху лист хартия. Останалите 2-3 ябълки обелете и нарежете наситно за пълнежа.

Сложете кафявата захар и маслото в загрят дълбок съд, добавете 1/2 ч.ч. вода и прибавете нарязаните ябълки. Задушете. Нарежете сушените плодове и ядките и добавете в съда. Добавете ром към сместа на котлона. Оставете за няколко минути острият аромат на алкохола да се изпари и ябълките да омекнат.

Докато всичко на котлона се задушава, пригответе сместа за капачето. В купа смесете пълнозърнестото брашно, овесените ядки, кафявата захар и мекото масло. Размесете добре с ръце до получаването на едри маслени трохи, оформете капачета, с които ще покриете ябълките.

Напълнете издълбаните ябълки с топлата смеси и поставете капачетата. Ако ви остане плънка, разпределете я между плодовете в тавата. Изпечете ябълките в предварително загрята фурна на 200 С за 20-25 минути или докато капачетата придобият златист цвят.

Залейте пълнените ябълки с кондензирано мляко и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
много ми беше вкусно.
07.10.2019 16:24