Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Нахут със свинско месо, ребра и пушен бекон

Нахут със свинско месо, ребра и пушен бекон

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Нахут със свинско месо, ребра и пушен бекон
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Какво да ви кажем, големи почитатели сме на гозбите с нахут, особено ако в тях има и пушен бекон"

Необходими Продукти

  • свинско месо - общо 600 г пушени ребра и бекон
  • нахут - 1 буркан
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 2 л гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порционни парчета, свинските ребра се разделят, беконът се нарязва на ситно.

Лукът, чушката, морковът и магданозът се нарязват на ситно.

В тиган с олиото се запържва само свинското месо, а като се запържи, се прехвърля в тенджера.

В същата мазнина последователно се добавят лукът, морковът и чушката. След като се позадушат, се добавя брашното и при непрекъснато разбъркване се запържва до златисто. Разрежда се с част от горещата вода и се прехвърля в тенджерата при месото.

В тенджерата се долива останалата гореща вода, пушените бекон и ребра, черен пипер, сол, майорана. Щом заври, се зесичат 10-15 минути и се добавя нахутът.

След около още 20 - 25 минути котлонът се изключва и яхнията с нахут се поръсва с накълцания магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: