Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на порционни парчета, свинските ребра се разделят, беконът се нарязва на ситно.
Лукът, чушката, морковът и магданозът се нарязват на ситно.
В тиган с олиото се запържва само свинското месо, а като се запържи, се прехвърля в тенджера.
В същата мазнина последователно се добавят лукът, морковът и чушката. След като се позадушат, се добавя брашното и при непрекъснато разбъркване се запържва до златисто. Разрежда се с част от горещата вода и се прехвърля в тенджерата при месото.
В тенджерата се долива останалата гореща вода, пушените бекон и ребра, черен пипер, сол, майорана. Щом заври, се зесичат 10-15 минути и се добавя нахутът.
След около още 20 - 25 минути котлонът се изключва и яхнията с нахут се поръсва с накълцания магданоз.
Добър апетит!